MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Maximale uitstraling in 10 seconden

 
 
Standing Meditation
 
Als imagocoach is het mijn werk om de visuele impact van mijn klanten te maximaliseren.  Ik begeleid hen hierbij vooral door een juiste belijning, stijlbeeld en kleurpalet te adviseren, telkens in harmonie met de werk- en privé omgeving, identiteit en morfologie. 
En dat werkt !  Maar: een juiste styling is niets waard als de 'attitude' belabberd' is.
Uitstraling = Styling x Attitude.
 
SMILE
 
Een mooie glimlach is naar mening dé belangrijkste styling-tool. 
Een oprechte glimlach, wel te verstaan. 
Het soort omhoogkrullen van de mondhoeken dat ontstaat vanuit een waarachtig gevoel
van dankbaarheid om wat je hebt en mag beleven, vanuit een innerlijke tevredenheid met het 'nu',
vanuit een gevoel van verbondenheid met de mensen die je omringen. 
 
HOUDING
 
Een mooie trotse houding maakt een wereld van verschil. Geen enkele look, hoe fantastisch gestyled of hoe duur ook, maakt indruk wanneer je lichaamshouding dit niet ondersteunt.  Tim Gunn (*) schreef hierover het volgende, en ik kan het niet mooier formuleren:
 
'Imagine a model skeleton hanging in a very chic laboratory.  The skeleton is held together by wires and a pole that travels from its base, through the cavity between the pelvic bones, along the spine, and up into the skull.  Try standing in front of a mirror and imagining yourself suspended in the same manner.  Yes, a bit macabre, but a helpful exercise nonetheless.  Does your pole travel gracefully up into your skull ?  Or does it poke out of your neck because your head juts forward ? '
 
Lichaamsoefeningen zoals Pilates kunnen een waardevolle hulp zijn bij het aannemen van een goede lichaamshouding omdat ze focussen op het opbouwen van kracht vanuit je 'powerhouse'. 
Je traint vooral de spieren die het dichtst bij het skelet liggen en zo wordt je lichaam beter gedragen.
 
 
OOGCONTACT
 
Het maken van oogcontact is een van de belangrijkste tools in non verbale communicatie.  Vaak ondervindt men dit als een precaire evenwichtsoefening.  Wat is een juist gedoseerd oogcontact, en wanneer wordt het 'staren' ?
Duidelijk is dat een te indringende blik vaak als agressief wordt ervaren, teveel wegkijken en nauwelijks oogcontact maken wordt dan weer geïnterpreteerd als een gebrek aan interesse.
In one-on-one conversaties wordt een aangehouden oogcontact van een vijftal seconden als aangenaam ervaren. Kijk tussendoor niet naar beneden, maar beweeg je ogen eerder opzij of omhoog, alsof je je iets herinnert.  Dit geeft de ander het gevoel dat je blijft luisteren en de interesse behoudt.  Ook focussen op de oogkleur van de ander geeft hem/haar een gevoel van oprechte interesse zonder dat het 'bedreigend' overkomt.
 
(*)  Tim Gunn - A guide to quality, taste & style - ISBN 978-0-8109-9284-9