MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Parijs met tieners

Even uitwaaien- bij windkracht 7...joehoe- in Parijs met het hele gezin. 
Ditmaal niet om te shoppen, alhoewel we Abercrombie & Fitch op les Champs Elysées, momenteel  stevig favoriet bij de zoon, al van ver konden ruiken.  Wél om de januari-sfeer in de Franse hoofdstad op te snuiven en te genieten van het slenteren door de straten.
 
Wil je graag Parijs ontdekken in een internationaal gezelschap en luisteren naar de gepassioneerde verhalen van geboren en getogen Parijzenaars, dan kan ik je Discover Walks www.discoverwalks.com  van harte aanbevelen.
 
Het concept is simpel en briljant: Discover Walks biedt gratis wandelingen aan, onder begeleiding van een Parijzenaar (m/v) die alle kleine straatjes, spannende achtergrondverhalen en natuurlijk ook alle highlights als z'n broekzak kent.  Geen geschiedenisles met een opsomming van data en beroemde gekroonde hoofden, wel story-telling van de bovenste plank met telkens een 'rode draad'.
 
Deze winter bieden ze 5 tours aan, die telkens starten op een vaste afspreekplek en een vast tijdstip.  Wij testten 2 van hun wandelingen uit: Quartier Latin en Montmartre.
 
De rondleidingen worden gegeven in het Engels  (we hadden ons verwacht aan een grappig "Franglais', maar neen hoor: perfect Oxford English :-)  ) en  vinden plaats in een bont internationaal gezelschap.  Zo werden we vergezeld door mensen uit Taiwan, UK, USA, Canada, Duitsland, Indië....
 
De Discover Walks zijn gratis maar men stelt prijs op een fooi. Gezien het enthousiasme van de gidsen en de leerrijke- niet schoolse - ervaring, mag deze best royaal zijn :-)
 
Beste Alexandre en Eva van Discover Walks: Wij hebben enorm genoten van jullie inspirerende en boeiende verhalen.   A bientöt.
 
Saint-Germain-des-Prés écht beleven doe je uiteraard bij Les Deux Magots. Deze plek ademt geschiedenis.  Picasso, André Breton, Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre waren hier vaste klant.  De meningen over etablissementen van dergelijke naam en faam zijn verdeeld.  Uiteraard betaal je hier flink wat meer voor een drankje dan bij Café 'De Duivenvrienden' in Wuustwezel.  Maar de prijzen voor het eten vonden wij niet buitensporig. We hadden er een heerlijke lunch (salades, quiches, croques...) en genoten met volle teugen van de sublieme kwaliteit, de onberispelijke service en het buitengewone kader.
 
6 place saint-germain des prés, VI ième arr.