MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Kleerkastklus

 
 
Een prima klusje voor een druilerige dag: je garderobe herfstklaar maken.
Ik wil de zomer nog niet defenitief vaarwel toewuiven, maar toch wordt de kans elke dag groter dat je een van je nieuw aangeschafte herfstspullen gaat aantrekken.
 
Voor mij betekent de kleerkastklus onherroepelijk ook afscheid nemen: kleding die niet meer past bij wat ik wil uitstralen, die onherstelbaar beschadigd is of, let's face it, niet meer toe kan: zonder pardon worden ze gegroepeerd op 2 grote stapels. Eentje met bestemming kledingcontainer, de andere met spullen die nog een 2° leven bij iemand anders verdienen.
 
Ik was al mijn kleding of breng ze naar de stomerij voordat ze mag beginnen aan de winterslaap. 
 
Daarna worden de items op soort en eventueel ook op kleur gesorteerd.  Jurken, bloeses, jasjes, geklede pantalons laat ik op de kleerhangers en berg op in een kledinghuls.  Ik voorzie elke huls van een label, zodat ik perfect weet wat er in zit.
 
Casual zomerbroeken, denim, katoenen topjes,...vouw ik op en berg ik op in afgesloten kledingdozen.
 
De hefstspullen hang ik eveneens soort per soort en kleur per kleur bij elkaar.  dit jaar hang ik aan elke kapstok ook een kaartje, waarop ik bijhoud wanneer ik het kledingstuk heb gedragen.  Wanneer ik dan na de winter mijn herfst/winterspullen opberg, zie ik meteen wat ik niet of nauwelijks gedragen heb. 
 
Zo'n opgeruimde garderobe : het geeft weer ruimte in je hoofd en laat je zin krijgen in het nieuwe seizoen !