MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Walking in the rain

De lucht is vol van regenbeloftes.  Tijd om de laarzen weer eens boven te halen !  De sandalettes en peeptoe-wedges schuiven een rijtje naar achter in de schoenenkast; booties en laarzen mogen een bank vooruit.
 
 
Goede laarzen kiezen vind ik altijd een van de belangrijkste aankoopklussen.  Comfortabele en kwaliteitsvolle exemplaren hebben meestal een stevig prijskaartje, dus moet de laarzenkeuze een hole-in-one zijn: ze moeten aangenaam zitten én multi-inzetbaar zijn. 
 
Zelf besteed ik het meeste geld aan laarzen die ik het vaakst ga dragen.  Met activiteiten als voor de klas staan, workshops geven, rondrennen met kids...zijn dat logischerwijze laarzen met een iets stevigere hakbasis, in  een materiaal dat tegen wat grillen van de weergoden kan én- last but not least- waar ik minstens 4 uur ononderbroken op kan staan.  De tik-tak-hakken reserveer ik voor activiteiten waarbij de benen onder tafel blijven.
 
Draagcomfort in functie van je lifestyle is dus één.  Minstens even belangrijk is de vormgeving overeenkomstig je lichaamsproporties een vorm van je been.  Ga je voor een brede of juist een fijne hakbasis ?  En wat met de vorm en materiaal van de schacht ?  De neus van de laars, wat doet die optisch met je ?
Dit zijn topics die aan bod komen in mijn workshops Accessoirestyling.
 
 
Ook de uitstraling van de laars mogen we niet vergeten.  Deze moet aangepast zijn aan je lifestyle, zowel professioneel als sociaal, maar net zo goed aan je stijlvoorkeur of Personal Style. 
 
Tenslotte de kleur.  Als je kiest voor een kleur die afgestemd is op jouw persoonlijke kleureigenschappen/ kleurtypologie, haal je het meest uit je aankoop.  Een type met koele dominantie bij voorbeeld zal een zwart of antraciet paar laarzen beter kunnen combineren met haar persoonlijke topkleuren en dus uiteraard frequenter dragen. 
 
Vandaag had ikzelf al een klusje waarbij ik modemagazines ging ophalen voor het Imagocongres van aanstaande zaterdag.  Ik ging dus voor een steviger exemplaar, want moest met dozen sjouwen, maar het geheel moest er toch een beetje 'fashionable' uizien.
 
 
 
foto 1: avant garde
foto 2: bohemian
foto 3: creatieve
foto 4: chique
foto 5: klassiek