MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

STIJL VOOR GEVORDERDE(N) (LEEFTIJD)

Een van mijn favoriete blogs is ongetwijfeld www.advancedstyle.blogspot.com  .
 
Ari Seth Cohen fotografeert dames van gevorderde leeftijd met een opmerkelijke uitstraling.  Niks grijze duiven hier !  Deze ladies gaan ofwel voor een vergedreven stijlbeeld, ofwel voor extreem veel kleur, en meestal een combinatie van beide.
 
'Elegance is always in style' is een gevleugelde uitspraak van Joyce Carpati (bovenste foto), een van mijn 'lievelingsdames' op deze blogspot en de verpersoonlijking van hoe ik zelf graag oud wil worden.
 
'Die zijn niet gekleed, maar verkleed', hoor ik de mismatcher onder u al opmerken.  Think again.  Verkleden impliceert dat je bewust het uiterlijk van iemand anders aanneemt. Kleden wil zeggen dat je jezelf blijft, wat de anderen daar ook van denken ! Zolang hetgeen je draagt aangepast is aan de gelegenheid, is alles prima. Niemand heeft er nadeel bij als er iemand wat boven het maaiveld uitsteekt.
Als jij zelf vindt dat bij dat 'kleden' hoeden, veren en kilo's halssnoeren horen om aan de wereld te tonen wie jij bent, is dat helemaal ok.
 
Deze dames hebben allen een mature stijl, meestal zeer expliciet.  Met hun leeftijd hebben ze natuurlijk al veel tijd gehad om na te denken hoe zij in de wereld staan, hoe zij zichzelf zien en willen laten zien. 
 
Hoe mooi is dat ! Dames die zich kleden voor zichzelf en ervan houden om all the way te gaan ! Elk van hen heeft door de jaren heen een zeer uitgepuurd stijlbeeld ontwikkeld, de ene avant-gardistisch, de andere chic, nog een andere heel bohemien.  Allen dragen ze het  met trots ! Respect !