MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorieën

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

EEN CONGRUENTE PERSOONLIJK STIJL

Morgen start ik met de 3 delige lessenreeks 'Personal Style'.  Altijd weer kijk ik er vol spanning naar uit.  Welke cursisten zullen deelnemen ?  Welke uitdagingen zullen zij naar voor brengen ?
 
'Persoonlijke Stijl' is voor mij de uitdrukking van de symbiose tussen het Wie, Waar en Hoe.
 
In deze reeks gaan we voor een naadloze vertaling van ‘innerlijk’ naar ‘uiterlijk’.
 
Tijdens een van mijn vorige lessenreeksen 'Uitstraling en Energie' had ik een diepgaand gesprek met een van mijn cursisten over haar Stijl-Identiteit en de impact die dat had op haar uitstraling. 
 
Ze had  een workshopreeks 'Kleur & Stijl' gevolgd en was daarin ingeschaald als een 'Wintertype'.  De lesgeefster had haar verteld dat een 'Expressief Stijlbeeld' het best bij haar -als wintertype-paste en had haar gesuggereerd vooral veel rechte belijningen, assymetrieën en krachtige geometrische silhouetten te dragen. 
 
Zelf voelde ze zich daarbij absoluut niet lekker.  Haar lieve, zachte en romantische persoonlijkheid kwam hiermee helemaal niet uit de verf,vond ze zelf ook.
 
De bloemenprints en vloeiende chiffon-achtige stofjes waar ze zo dol op was en die inderdaad haar tere uitstraling onderstreepten, waren haar afgeraden. Omwille van het feit dat het kleur- en stijltype binnen dat 'kwadrantenmodel' moesten vallen. Logisch dat ze zich in de war voelde !
 
Nu is het zo dat bepaalde kleuren en kleureigenschappen het mooist tot hun recht komen in bepaald materialen. 
 
Kleuren zijn pure energie en bepaalde vormen van energie geven de mooiste harmonie met de energie van bepaalde materialen.
 
Elk materiaal, elke stof corrspondeert op zijn beurt met een bepaalde belijning. Sommige stoffen zijn stug, andere soepel.  Sommige stoffen zijn dik, weer andere dun.  Ze hebben dus allemaal een verschillende valling en passen bij een welbepaalde belijning/ lichaamsvorm.
 
Neem nu bijvoorbeeld een strak lederen perfecto-jasje: dit zal mooier zijn in een zwarte uitvoering dan in pakweg poederblauw. Dat poederblauw is dan weer een prachtige kleur voor een soepel vallend suede jasje.
 
Om terug te komen op ons 'wintertype' dat een 'dramatisch/ expressief type' 'moest' zijn: Het systematisch  linken van iemands kleurtype aan een vast stijltype vind ik persoonlijk kort door de bocht. 
 
Met je kledingstijl wil je immers toch ook een stuk persoonlijkheid uitdragen. Via je kleding kan je aan de buitenwereld tonen waar je voor staat, maar minstens even belangrijk is het gevoel dat die kleding aan  jou geeft.
 
Wil je graag voor jou persoonlijk uitmaken welk stijlbeeld het best aansluit bij Wie, Waar en Hoe je bent ?  En doe je dit liefst in de beslotenheid van een privé-sessie, volledig op maat ?  Zodat je duidelijk weet welke kleuren écht bij je passen, hoe je dat kan rijmen met de kleuren waartoe jij je aangetrokken voelt én die de uitstraling hebben die jij wil neerzetten ?
 
Neem dan eens een kijkje bij de individuele module Styling.  Hier werken we diepgaand 1-op-1 en zo krijg je een heldere kijk op welke stijlkenmerken jou op het lijf geschreven zijn.
 
Want een congruent stijlbeeld biedt een herkenbare uitstraling en zorgt voor veel meer combinatiemogelijkheden binnen je garderobekast.  2 vliegen in 1 klap.
 
afbeeldingen:
 
Zwart Biker Jacket: Iro via www.stylebop.com
Blauw suede jasje: Wallis via www.traffordcentre.co.uk