MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

KLEUREN COACHING

 
Gisteren had ik een boeiende sessie kleuren-coaching met een lieve dame.
 
Zij wilde meer kleur in haar garderobe en was resoluut: Dit jaar zou ze geen enkel bruin, grijs of zwart kledingstuk kopen !
 
Het werd een  leerrijke ontdekkingstocht waarin we met heel wat aspecten van haar leven rekening hielden.
 
Kleuren zijn pure energie: Elke kleur heeft zijn eigen frequentie en bij een kleuren coaching word je je bewust van deze energieën en de impact ervan. 
Impact op jezelf, maar ook op je omgeving.
 
Het mooist ben je met die kleuren die in harmonie zijn met de intrinsieke energie die jij als persoon in je hebt én met de energie van jouw persoonlijkheid.
 
Bij een integrale kleuren-coaching brengen we dus in kaart wie, waar en hoe iemand is.
 
Bij het 'hoe' kijken we naar de uiterlijke kenmerken, de mooie samenhang die er van nature is tussen iemands huid, haar en ogen.
 
Daaruit kwam naar voor dat deze dame vooral prachtig staat met lichte, gedempte kleuren.
 
Samen distilleerden we haar persoonlijke kleurenkaart met de tinten die haar het meest flatteerden, mooi gesorteerd op kleurgroep.  Dezelfde oefening maakten we ook voor de kleurnuances die ze vooral moest vermijden.
 
Simpel en duidelijk !  
 
Haar persoonlijke files nam ze meteen mee naar huis.
 
Toen kwam het leukste aspect aan bod: het combineren van haar topkleuren.
 
Eerst voerde ik een kleurcontrastanalyse bij haar uit.  Aan de hand daarvan bespraken we systemen van combinaties die voor haar het meest geschikt waren.
 
Ze was verrukt dat een analoog kleurcontrast voor haar een van de beste keuzes was.  Het meest houdt ze van kleuren die harmonieus in elkaar overgaan.
 
Vervolgens zochten we samen naar prachtige combinaties binnen haar palet van topkleuren, waarbij ik haar vooral zelf veel suggesties liet aanbrengen: welke kleurcombinatie voor de outfit die ze volgende maand gaat dragen voor het huwelijk van haar zoon, welke voor de nieuwe bloes, sjaal en jas die op haar verlanglijstje staan ?
 
Ook dit noteerden we allemaal zeer uitgebreid in haar werkboek en illustreerden we met foto's die we maakten van haar topcombinaties.
 
Toen we eenmaal wisten welke kleuren het best resoneerden met de uiterlijke energie van deze dame, gingen we kijken naar haar kleurvoorkeuren.
 
Uit deze analyse kwam naar voor dat zij een voorkeur had voor lichte, felle kleuren. 
 
Het feit dat ze zich overwegend tot lichte kleuren aangetrokken voelde, was perfect te rijmen met haar belangrijkste biologische kleureigenschap. 
 
Maar: Deze dame is het mooist met kleurtjes die zowel licht als gedempt zijn, terwijl ze intuïtief een voorkeur heeft voor de  fellere varianten. 
 
Samen zochten we uit op welke manier ze deze fellere kleurtjes kon integreren in haar outfit zonder de mooie harmonie te verstoren.  Het werd een boeiende denkoefening, waarbij we tot een aantal prachtige oplossingen kwamen, die we meteen visueel vastlegden.
 
Gewapend met een overzichtelijk en uiterst persoonlijk lookbook ,waarin alle bevindingen van de kleuren-coaching waren opgenomen, keerde ze huiswaarts. 
 
Bij de volgende shopping kijken we naar alle kleuren van de regenboog, maar geen grijs, zwart en bruin...  Do we have a deal ?
 
Wil jij ook meer kleur in je kast ?  Ontdek hier hoe dit ook voor jou mogelijk is.