MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

BLOGS I LOVE

 
'We hebben het niet zo begrepen op bloggers,...' las ik in de meest recente uitgave van een populair Vlaams maandblad.  Tja...
 
Bloggers worden ook wel eens 'online editors' genoemd, met bijna dagelijks nieuwe updates, de laatste nieuwtjes in fashion & beauty, zonder dat er een grammetje papier aan te pas komt. Gratis ende voor niks....
 
Sommige bloggers posten geregeld eigen outfits, anderen dan weer 'streetstyle' foto's.  Inspiratie uit het leven gegrepen.
 
Persoonlijk vind ik dit vaak meer toegevoegde waarde hebben dan overdadig uitgepuurde foto's in magazines, waarbij helaas soms niet veel meer van de outfit in kwestie te zien is, maar waar het neerzetten van een sfeerbeeld primeert op het tonen van de kleding.
 
Rondvraag bij cursisten (segment dames 30-65 jaar-regio Brasschaat-Schilde-Kapellen) leverde  volgende conclusie op: 'We willen vooral kleding zien zoals ze in het echte leven gedragen wordt en waar we zelf inspiratie uit kunnen halen'.
 
Veel bloggers zijn ondertussen echte professionals geworden en kunnen er werkelijk van leven.  Ze reizen de hele wereld rond en worden daarbij vaak gesponsord door fashion brands die hun items via de blog in de kijker willen plaatsen. Ze hebben ook gesponserde links op hun sites.  De echte toppertjes althans. Wat een droomjob !  Het is vaak hard werken, getuigt van ondernemerschap en het is ze van harte gegund !
 
Persoonlijk maak ik wekelijks een tripje langs mijn favoriete blogspots.  Ze bieden namelijk prachtig en professioneel beeldmateriaal, een schat aan informatie om een sessie of lessenreeks visueel te ondersteunen.
 
Natuurlijk zit er veel kaf tussen het koren in blogland, vandaar dat ik de uitspraak van hoger vernoemd maandblad wel ergens kan plaatsen. 
 
Onder het motto 'iedereen beroemd' starten veel (voornamelijk)  meisjes vaak een blog waarin ze dagelijks hun 'inspirerende outfits' posten. 
 
Soms is dat leuk, want werkelijk origineel gestyled, soms ronduit bedroevend. 
 
In het tweede geval degradeert de blog  vaak tot een 'stoefstek' waarbij vooral de 'dure' (think: Chanel en Co ) accessoires de protagonist zijn, deze laatste soms zo fake dat het er van het computerscherm af druipt.  Dan gaat het niet meer om  'inspiratie geven', maar eerder om een 'alle ogen zijn gericht op Kwatta-syndroom'
 
Maar goed, focus terug op de écht goede blogs met internationale uitstraling.
 
In Vlaanderen vind ik www.fashionata.be  mijn absolute favoriet !  Sofie Valkiers is fris, origineel en pretentieloos. Prachtige foto's, professionele layout en inhoudelijk iets waar je blij van wordt.  Goed voor dagelijks 5' zelf opgelegde 'vaklectuur' :-) tijdens de ochtendlijke kop thee. Sofie is een echte globetrotter en laat ons alle hoeken van de wereld zien met haar authentieke fashion-feel als rode draad.
 
De Franse Denni Elias heeft een uitgepuurde chique stijl.  Woonachtig in Parijs, maar  wereldwijd actief  in de meest fabuleuze settings.  Een meester in  'mix & match', met vaak extreem dure items, gecombineerd met high street brands. 
 
 
Diegenen die mij persoonlijk kennen, en dus alles weten over mijn voorliefde voor Italië en de Italiaanse taal, zal het niet verbazen dat ik ook de blog van Chiara Ferragni in mijn top 3 zet.  Chiara ontwerpt fantastische schoenen en heeft een pareltje van een blog: www.theblondesalad.com
Internationaal super actief en aanwezig bij de meest hotte fashion events, gunt zij ons via haar blog - zowel in het Engels als het Italiaans, joepie ! - een blik achter de schermen. Ze is zelf een plaatje om te zien en toont jonge easy-going outfits met onmiskenbare Italiaanse flair.
 
Voor diegenen die vandaag een vrije dag hebben: veel schaamteloos blogplezier. 
I won't tell :-)