MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

3 tips om jouw perfecte handtas te scoren

 
De koopjesperiode is volop aan de gang. Laat je niet tot onnodige aankopen verleiden door hoge kortingspercentages, maar kies bewust voor kwaliteitsvolle items waar je nog jaren plezier van hebt. Een handtas bijvoorbeeld.
 
Nu is het hét geknipte tijdstip om tegen een aantrekkelijke prijs een tas te kopen die je op het lijf geschreven is.Omdat een mooie tas -zelfs in koopjestijd- toch altijd een investering is, vind je hier enkele tips om tijdens het shoppen in je achterhoofd te houden.

1. Kies eens voor een opvallende kleur, liefst eentje die je met veel items in je garderobe kan combineren

Een tas hoeft niet altijd zwart, bruin of beige te zijn. Ga voor een opvallend kleurtje, maar wees er wel zeker van dat je de tas veel zal dragen als je van plan bent een grote som te spenderen. Hou dus rekening met je persoonlijke kleureigenschappen. Stel, je bent een helder diep type. Fellere kleuren staan je geweldig, vooral de donkere varianten ervan. En ja, ook zwart ! Durf dan eens te kiezen voor voor een kleurrijke tas, bijvoorbeeld in kersenrood, magenta of kobaltblauw.

Wil je eens flink uit de bol gaan qua kleurexplosie of een kleur kiezen die niet onmiddellijk aansluit bij jouw kleureigenschappen ? Dat kan, maar het zal iets minder evident zijn om de tas te combineren met alle kledingstukken in je garderobe. Een gedempt-koel type kan zo bijvoorbeeld kiezen voor een sinaasappeloranje tas, wat een uitgesproken heldere kleur is, en bovendien nog de warmste die je maar kan inbeelden. Maar dat oranje kan fantastisch mooi matchen met een grijze outfit, die dan weer wél gedempt-koel is. Denk aan het effect van dat flashy oranje bij een sheba-grijs cocktailjurkje. Prachtig ! Alleen: dit kleurtype zal het oranje niet met al haar outfits kunnen combineren. Maak je dus de overweging om flink 'vreemd te gaan' in je kleurgebruik, zet dan de investering af tegen het aantal keren dat je deze zal dragen. Hou dus altijd de CPW- Cost Per Wear- in het achterhoofd.


2. Pas de stijl van de tas aan je levensstijl

Gebruik je je tas voornamelijk op kantoor en werk je in een vrij formele omgeving ? Dan is een zakelijke tas met een vaste structuur wellicht een goede keuze.
Heb je een job in de craetieve sector en gaat het er op kantoor gemoedelijk aan toe ? Dan is een stoere tas met een opvallend kleurtje of in het oog springende details voor jou geknipt. Ben je een frequent gebruiker van het openbaar vervoer ? Kies dan resoluut voor een exemplaar dat tegen een stootje kan en zonder fragiele versieringen.

Ga na aan welke activiteiten jij in je huidige levensstijl het meeste tijd besteedt én wanneer je een tas gebruikt. Maak op basis daarvan een lijstje van de kenmerken waaraan de tas moet voldoen.


3. Let op de grootte van je tas

Pas de omvang van je tas aan aan je eigen postuur. Een kleine, tengere dame staat koket met een discreet exemplaar. Een stevige dame ziet er nog groter en steviger uit wanneer zij een piepklein tasje aan haar schouder heeft bungelen. Ben je klein en/of fijn, ga dan voor een kleiner exemplaar. Ben je groot en/of stevig, kies dan resoluut voor een grote tas.

Wil je ernstig genomen worden ? Kies dan zeker niet voor een lieflijk klein tasje type mini bowling-bag. Ga voor een degelijk gestructureerd exemplaar in iets grotere afmetingen.

Een goede richtlijn is de breedte van je bekken. Ga met de tas voor je bekken voor een spiegel staan en kijk kritisch. Is de tas amper de helft van je bekken, dan is ze iets te klein. Is ze zo'n 30 % breder dan je bekken ? Dan is ze allicht te groot voor jou.
 
foto: Salvatore Ferragamo