MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

animal prints: 3 tips voor een wow-factor

 
Animal prints: ze duiken elk seizoen onder de een of andere gedaante het modebeeld in.  Zijn het geen snakeskins, dan zijn het wel luipaarden, zebra's of giraffen. 
 
Voor muurbloempjes zijn deze prints niet bepaald geschikt, want opvallen doe je zeker.
 
Daarom is het belangrijk om de bal meteen juist te slaan.
 
Enkele weken geleden was ik op een vrijgezellenfeestje waar de bruid in spé werd omgetoverd tot Carmen van De Kampioenen.  Carmen is het schoolvoorbeeld van hoe animal-prints niet hoeven te zijn.  Haar prints zijn over the top, in nét de foute kleurschakerengen en in clowneske kleurcombinaties. 
 
Dus: hoe krijg je wel de wow-factor met deze prints ?
 
1. Ooit las ik het volgende en het is als een mantra blijven hangen:
When wearing animal prints, always buy a print with a pedigree.
Een printje van 'goeden huize', laat ons maar zeggen...
Inderdaad, de kans dat je een mooie print, met nét de juiste vormgeving en de juiste kleurschakering scoort, is veel hoger wanneer je gaat snuffelen in de collecties van Bluemarine, Dolce & Gabbana, Cavalli, Dior,...dan wanneer je je zoektocht beperkt tot de kraampjes op de wekelijkse markt :-)
 
2. Let op waar je de print draagt
Vele animal-prints hebben uitgesproken licht-donker contrasten (zoals zebra) of zijn zeer warm van ondertoon (luipaardprint, met warm geelbeige en donker chocoladebruin).  Als je bij voorbeeld een type bent dat net mooi is met lichte, gedempte kleurtjes, zal een zebrasjaal niet veel goeds voor je doen, hoe groot de liefde op het eerste zicht ook is. Ik spreek uit ervaring en heb ooit in een rush (of beter gezegd: een vlaag van verstandsverbijstering) op de Cavalli Collectie bij H&M een prachtige zijden sjaal met zebraprint gekocht.  Hij ligt nog steeds in de kast....ongedragen !  Als ik hem om doe, is het alsof de sjaal mij draagt en niet ik de sjaal.  Zoek dus naar de kleureigenschappen en kleurencombinaties die jouw intrinsieke schoonheid eer aandoen. 
 
3. Trop is teveel
Overdrijf niet met het aantal animal prints.  Zowel een top als schoenen in animal print is écht te veel. Hou de rest van je outfit simpel met effen,neutrale kleuren: beige, zwart, witivoor, zandkleur,.... Kies een kleurtje dat terugkomt in de print, dat geeft het oog rust.  Je wil 'leopardesk', niet clownesk.  Kijk maar naar de foto van Carine Roitfeld.  Als stijlicoon weet zij uiteraard de perfecte dosering te vinden.