MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorie├źn

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Mode-inspiratie van eigen bodem

 
 
 
Deze week barstte er in de social media een ware verbale oorlog los over de zin & onzin van blogs.
 
Een columniste van een bekend Vlaams/Nederlands maandblad vond het blijkbaar nodig om met modder en wel zeer lelijke woorden te gooien naar Antwerpen's meest populaire blogster. De 'aanval' was gebaseerd op het feit dat sommige top-bloggers presentjes en/of cash ontvangen van grote modelabels en winkels, in ruil om hun kleding, accessoires of beautyprodukten in de kijker te zetten en dat zij daarom niet onafhankelijk zijn. Er was ook het verwijt dat  bloggers doorgaans 'geen modekenners, geen vakspecialisten' zijn en dat ze voornamelijk zichzelf in de kijker willen plaatsen.  Misplaatste veralgemeningen alom.
 
Sommige mensen moeten zich misschien eens verdiepen in het fenomeen 'gunfactor'. In de eigen gunfactor, maar ook in 'anderen iets gunnen'.
 
Fantastisch is dan weer hoe de blogster in kwestie, die in de column een 'vleesgeworden tandpastasmile', 'curieus modegeval' en blonde wicht' genoemd wordt, sereen met de hele hetse omgaat.
 
Kijk, of je van blogs houdt of niet, dat is iets wat iedereen voor zichzelf moet uitmaken.  Feit is wel dat ze niet meer weg te denken zijn en dat ook belangrijke modelabels dit platform leren kennen.  En tja, als je de prijs van een advertentie in een glossy magazine afzet tegen de kostprijs van een snoepreisje of fashionable verwenprodukt voor een top- blogger met meer dan 10.000 trouwe volgers - of een veelvoud hiervan-, dan is het rekensommetje snel gemaakt.
 
Feit is ook dat blogs helemaal gratis zijn.  En papierloos, dus ook nog eens lief voor het milieu. Vind je een blogartikel niet leuk ?  Dan klik je het toch gewoon weg !  Niemand dwingt je om het te lezen en je moet geen zonde maken van 'weggegooid geld'.
 
Wie mijn vorige blogposts gelezen heeft, weet dat ook ik erken dat er 'stoef-stek-blogjes' zijn, waar het allemaal draait om het tentoonstellen van de garderobekast en het expliciet vermelden van de dure labels. Maar hé, hier gaat dezelfde vlieger op: Niet leuk ?  Wegklikken die handel.
 
Zelf houd ik wél van blogs, vooral als ze waardevolle tips en inspiratie bieden. En nog meer als ze van eigen bodem zijn !
 
Zo maakte ik onlangs kennis met Laura, een zeer fashionable jongedame uit Vlaams Brabant met een veelgelezen blog: Mode Sans Souci
 
 
Wat ik leuk vind aan haar blog ?
 
- Laura richt zich vooral op 'delen' en 'laten meegenieten'.  Zo geeft zij inspirerende modetips, leuke adresjes- ook voor vintage kleding-opbergtips en een overzicht van de meest draagbare trends.
 
-Het is pretentieloos en vlot geschreven, zonder 'duurdoenerij'  Laura is kritisch en onafhankelijk: Ze schrijft over wat haar persoonlijk passioneert, zonder hierbij merkgebonden te zijn.
 
-Ze focust vooral op jonge mode die betaalbaar is en een boho-chique stijlbeeld uitdraagt.  Kortom: ze toont in haar blog wat vele vrouwen net zoeken: inspiratie voor mooie combinaties en details die het afmaken.
 
De prachtige foto's bij dit blogartikel zijn van Laura's blog. 
 
 
Nog van eigen boden is Antwerpen Streetstyle:
 
 
Wat ik leuk vind aan deze blog ?
 
-Alle plekken zijn zo herkenbaar: De Groenplaats, Meir, De Keyserlei, Kammenstraat,.... 
 
-Een goed gedoseerde mix van Streetstyle, Food & Drinks en Events in Antwerpen.
Zowel voor de Antwerpenaar als de toerist biedt de blog originele inspiratie.
 
-De blog wordt bestierd door 3 jongedames met een goed oog voor vernieuwende fashion in de Antwerpese straten, met focus op een creatief stijlbeeld.
 
Ik wens jullie allen een gezellig Paasweekend !