MARANDICE -         DRESS TO EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorieën

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

garderobe Marandice

Ken jij een Stijlstuiteraar?Had jij als kind ook een stuiterbal? Je weet wel, zo’n balletje in elastisch rubber dat je ergens tegenaan kan gooien en dat dan alle kanten uit begint te gaan. Heerlijk vond ik dat, ik kon er eindeloos achteraan lopen.

Heb je er ooit aan gedacht om een strike te kunnen gooien met zo’n stuiterballetje? Neen!  Daarvoor heb je  een bowlingbal nodig. Zelf ben ik een absolute dummy als het op bowlen aankomt. De bal belandt bij mij vaak in de goot, maar hij gaat wel steeds resoluut  één bepaalde richting uit.

Ongetwijfeld ken jij ook mensen in je omgeving die ‘stuiteren als een stuiterballetje’. Van de ene hobby naar de andere, van job x naar job y. De ene dag zijn ze consulent in voedingssupplementen, de andere dag gaan ze aan de slag als adviseur in beleggingsproducten en enkele maanden later zijn ze dan weer make-up expert. Zo stuiteren ze van de ene kortstondige passie naar de andere, maar ontdekken ze hun eigen innerlijke vuur niet. Vaak hebben deze mensen een groot empathisch vermogen en een tomeloos enthousiasme, waarvan anderen met een sterkere drive en richtingsgevoel handig gebruik maken om hun lontje even te laten opflakkeren. Even. Want vaak dooft het na enkele maanden vanzelf weer uit, omdat de verwachtingen of beloftes niet werden ingelost. Vaak durven ze niet naar hun eigen vuur te zoeken of belemmeren anderen hen om dit te doen. En dat is jammer, want het is zo mooi om je eigen kernkwaliteiten te ontdekken en deze te gebruiken om vastberaden jouw unieke weg uit te gaan. Zoals de bowlingbal, resoluut één bepaalde richting uit.
 
Net zoals je ‘jobstuiteraars’ hebt, zijn er ook de ‘stijlstuiteraars’. Bij een garderobeplanning maak ik er wel eens kennis mee. Meestal hebben ze een overvolle kleerkast en verzuchten ze dagelijks dat ze niets hebben om aan te trekken. En vaak klopt dit nog ook! Hun garderobe bestaat namelijk voornamelijk uit ‘icing’, maar er is geen ‘cake’, ze hebben massa’s roosjes, suikerparels en glazuur, maar geen bloem en eieren om de cakebasis mee te maken. Ze stuiteren van de ene kledingstijl naar de andere. Vandaag zijn ze een bombshell, morgen boho en overmorgen een rock chic. De zwarte leggings met rockstuds hangen zusterlijk naast de Brigitte-Bardot achtige jurkjes in vichy ruitjes en de gebloemde vloerlange flower-power jurken. Met andere woorden: Ze hebben een kleerkast vol  bijzondere stukken die geschikt zijn voor specifieke gelegenheden, maar ze missen de solide basisstukken om die mee te combineren. Vaak kopen ze heel impulsief voor een welbepaalde gelegenheid en drijven dan het stijlbeeld waarvan ze vinden dat het past bij die gelegenheid zeer ver door. Of ze worden beïnvloed door wat ‘in de mode’ is, of door wat ze zo mooi vinden staan bij een bepaalde vriendin. Resultaat: een kast vol eyecatchers die ze niet of nauwelijks naar andere gelegenheden aan kunnen en die zich moeilijk laten combineren.  
 
Natuurlijk hebben wij vrouwen verschillende kledingstukken nodig die passen bij verschillende gelegenheden. Voor de opera trekken we uiteraard een andere outfit aan dan voor schoolfeest. Maar hoe fijn is het als je dat bloesje dat je speciaal voor dat ene huwelijksfeest gekocht had ook achteraf  nog aan kan voor een romantisch weekendje. Of die broek die je draagt voor een concert ook prima aan kan voor het werk? Hoe fijn is het om een garderobe te hebben met kledingstukken die je onderling volop kan combineren en die je vaak en met plezier kan dragen! Dat kan! Voorwaarde is dat je heel duidelijk weet wat jouw intrinsiek stijlbeeld is en dat je je daar heel consistent aan houdt. Een soort ‘moederstijl’, zeg maar, die verschillende spin-offs kent in functie van de verschillende gelegenheden en rollen die wij als vrouw vervullen.

Droom jij ook van een kast vol kledingstukken die heel herkenbaar jouw eigen stijl uitdragen? Een stijl waarmee je keer op keer een strike gooit? Kledingstukken waarvan je omgeving zegt ‘Dat past nu eens helemaal bij jou ! ‘ Dan is het een kwestie om jouw innerlijk ‘stijlvuur’ te ontdekken en dit als een mantra bij je te dragen. Wie een duidelijk herkenbare stijl heeft, weet keer op keer precies welke snit, stoffen en prints bij haar passen en koopt enkel kledingstukken die qua kleursetting en stijlbeeld onderling met elkaar te combineren zijn en voor tal van gelegenheden kunnen ingezet worden. Resultaat: een garderobe die op een heel unieke wijze jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waar je elke dag opnieuw blij van wordt.
 
Wil jij graag
 • Jouw uniek stijlbeeld ontdekken, zonder je daarbij in een hokje te laten stoppen?
 • Ontdekken welke kledingstukken je precies nodig hebt voor de verschillende taken en rollen in jouw leven
 • Weten welke kleurstellingen, snit, stoffen en prints jouw intrinsieke stijl uitdragen
 • Leren hoe je op een makkelijke manier combinaties in kleuren en texturen maakt die volledig bij jou passen?

Dan heet ik je van harte welkom op zondag 22 mei voor de workshop ‘Start Your Style’.

Het woord ‘WORK shop’ mag je letterlijk nemen, want we gaan die dag heel actief aan de slag. We stellen  jouw unieke ‘Stijlboek’ samen waar je steeds op kan terugvallen en waarin je keer op keer je rode stijldraad  zal vinden. Na deze workshop heb je een klare kijk op jouw stijlidentiteit en ben je klaar om deze vol overtuiging  heel herkenbaar uit te dragen.
 
Datum: Zondag 22 mei
Tijd: van 10.00 tot 17.00
Locatie: Schoten/ Brasschaat
Deelname: 129 euro – incl. hapjes, drankjes, lunch en werkboek
Beperkt aantal deelnemers

Om je aan te melden, klik je hier

Lentejassen


Het item dat vele dames zich als eerste aanschaffen voor het nieuwe seizoen is een jas. Voor de lente zijn luchtige vest-jassen, die je eventueel ook binnen aan kan als het wat frisser is,heel fijn om dragen. Vandaag enkele ideetjes voor dames die mooi zijn met de lichtere en koelere kleureigenschappen.

Boven van links naar rechts:
H&M - Steps - Esprit - Zara

Onder van links aar rechts
Asos - Asos - Zara - Esprit

Palazzo pants

Droom je alvast even mee weg naar de lente ? Palazzo pants ! Ze roepen een beeld op van sierlijke dames in elegante Toscaanse villa's. Ze zijn op hun mooist wanneer ze gecombineerd worden met strakkere bovenstukken om zo het volume onderaan te balanceren. Een mooie sleehak er onder, kleurrijke clutch er bij en ... there you go.  Ik ben fan!

CAPSULE

Een capsule in nuances van donker framboos, kers en wijnrood.
 
Doel: zo veel mogelijk combinaties kunnen maken voor een optimale draagfrequentie.
 
Een aantal items van deze kleurcapsule combineren ook prachtig met oudroze en mastic.
 
Het maken van capsules is een vaardigheid die aan bod komt in een sessie Garderobe Planning.
 
 

Orde in je kast, orde in je hoofd

 
 
Gisteren woonde ik een Mabizz netwerkbijeenkomst bij, waar spreekster Sara Van Wesenbeeck een boeiende workshop leidde met als thema 'Maak met succes je nieuwe voornemens waar'.  Wat bij de verschillende groepen heel duidelijk naar voor kwam, is dat je het 'grote doel' moet opdelen in verschillende sub-doeltjes, daarvoor telkens een deadline vaststellen, deze visualiseren en je daar dan ook aan houden.
 
'Zo gaat het ook met garderobe-planning,' bedacht ik  Heb je eenmaal je kast op orde, dan blijft het zaak dit ook  te onderhouden.
 
Een handige tool hiervoor is inderdaad het onderverdelen van die grote kleerkast-klus in verschillende onderdelen. 
 
Zelf maak ik briefjes waarop ik klusjes noteer die in een tijdspanne van pakweg 1 a 2 u te realiseren zijn. Deze stop ik in een 'to-do' doosje. Met de regelmaat van de klok trek ik dan zo'n briefje uit de doos en zet dan ook meteen mijn schouders onder dat werkje.  Het briefje verdwijnt dan in mijn 'done' doosje. 
 
Heb je nood aan iemand die je begeleidt bij het op orde brengen van je kleerkast ?  Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je behoefte aan iemand die samen met jou het kluwen helpt ontwarren en je vooral alle mogelijke tips geeft hoe je het in de toekomst zelf kan aanpakken ?  Neem dan een kijkje op