MARANDICE -         DRESS TO EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorieën

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

het zit vanbinnen

Ken jij een Stijlstuiteraar?Had jij als kind ook een stuiterbal? Je weet wel, zo’n balletje in elastisch rubber dat je ergens tegenaan kan gooien en dat dan alle kanten uit begint te gaan. Heerlijk vond ik dat, ik kon er eindeloos achteraan lopen.

Heb je er ooit aan gedacht om een strike te kunnen gooien met zo’n stuiterballetje? Neen!  Daarvoor heb je  een bowlingbal nodig. Zelf ben ik een absolute dummy als het op bowlen aankomt. De bal belandt bij mij vaak in de goot, maar hij gaat wel steeds resoluut  één bepaalde richting uit.

Ongetwijfeld ken jij ook mensen in je omgeving die ‘stuiteren als een stuiterballetje’. Van de ene hobby naar de andere, van job x naar job y. De ene dag zijn ze consulent in voedingssupplementen, de andere dag gaan ze aan de slag als adviseur in beleggingsproducten en enkele maanden later zijn ze dan weer make-up expert. Zo stuiteren ze van de ene kortstondige passie naar de andere, maar ontdekken ze hun eigen innerlijke vuur niet. Vaak hebben deze mensen een groot empathisch vermogen en een tomeloos enthousiasme, waarvan anderen met een sterkere drive en richtingsgevoel handig gebruik maken om hun lontje even te laten opflakkeren. Even. Want vaak dooft het na enkele maanden vanzelf weer uit, omdat de verwachtingen of beloftes niet werden ingelost. Vaak durven ze niet naar hun eigen vuur te zoeken of belemmeren anderen hen om dit te doen. En dat is jammer, want het is zo mooi om je eigen kernkwaliteiten te ontdekken en deze te gebruiken om vastberaden jouw unieke weg uit te gaan. Zoals de bowlingbal, resoluut één bepaalde richting uit.
 
Net zoals je ‘jobstuiteraars’ hebt, zijn er ook de ‘stijlstuiteraars’. Bij een garderobeplanning maak ik er wel eens kennis mee. Meestal hebben ze een overvolle kleerkast en verzuchten ze dagelijks dat ze niets hebben om aan te trekken. En vaak klopt dit nog ook! Hun garderobe bestaat namelijk voornamelijk uit ‘icing’, maar er is geen ‘cake’, ze hebben massa’s roosjes, suikerparels en glazuur, maar geen bloem en eieren om de cakebasis mee te maken. Ze stuiteren van de ene kledingstijl naar de andere. Vandaag zijn ze een bombshell, morgen boho en overmorgen een rock chic. De zwarte leggings met rockstuds hangen zusterlijk naast de Brigitte-Bardot achtige jurkjes in vichy ruitjes en de gebloemde vloerlange flower-power jurken. Met andere woorden: Ze hebben een kleerkast vol  bijzondere stukken die geschikt zijn voor specifieke gelegenheden, maar ze missen de solide basisstukken om die mee te combineren. Vaak kopen ze heel impulsief voor een welbepaalde gelegenheid en drijven dan het stijlbeeld waarvan ze vinden dat het past bij die gelegenheid zeer ver door. Of ze worden beïnvloed door wat ‘in de mode’ is, of door wat ze zo mooi vinden staan bij een bepaalde vriendin. Resultaat: een kast vol eyecatchers die ze niet of nauwelijks naar andere gelegenheden aan kunnen en die zich moeilijk laten combineren.  
 
Natuurlijk hebben wij vrouwen verschillende kledingstukken nodig die passen bij verschillende gelegenheden. Voor de opera trekken we uiteraard een andere outfit aan dan voor schoolfeest. Maar hoe fijn is het als je dat bloesje dat je speciaal voor dat ene huwelijksfeest gekocht had ook achteraf  nog aan kan voor een romantisch weekendje. Of die broek die je draagt voor een concert ook prima aan kan voor het werk? Hoe fijn is het om een garderobe te hebben met kledingstukken die je onderling volop kan combineren en die je vaak en met plezier kan dragen! Dat kan! Voorwaarde is dat je heel duidelijk weet wat jouw intrinsiek stijlbeeld is en dat je je daar heel consistent aan houdt. Een soort ‘moederstijl’, zeg maar, die verschillende spin-offs kent in functie van de verschillende gelegenheden en rollen die wij als vrouw vervullen.

Droom jij ook van een kast vol kledingstukken die heel herkenbaar jouw eigen stijl uitdragen? Een stijl waarmee je keer op keer een strike gooit? Kledingstukken waarvan je omgeving zegt ‘Dat past nu eens helemaal bij jou ! ‘ Dan is het een kwestie om jouw innerlijk ‘stijlvuur’ te ontdekken en dit als een mantra bij je te dragen. Wie een duidelijk herkenbare stijl heeft, weet keer op keer precies welke snit, stoffen en prints bij haar passen en koopt enkel kledingstukken die qua kleursetting en stijlbeeld onderling met elkaar te combineren zijn en voor tal van gelegenheden kunnen ingezet worden. Resultaat: een garderobe die op een heel unieke wijze jouw persoonlijkheid weerspiegelt en waar je elke dag opnieuw blij van wordt.
 
Wil jij graag
 • Jouw uniek stijlbeeld ontdekken, zonder je daarbij in een hokje te laten stoppen?
 • Ontdekken welke kledingstukken je precies nodig hebt voor de verschillende taken en rollen in jouw leven
 • Weten welke kleurstellingen, snit, stoffen en prints jouw intrinsieke stijl uitdragen
 • Leren hoe je op een makkelijke manier combinaties in kleuren en texturen maakt die volledig bij jou passen?

Dan heet ik je van harte welkom op zondag 22 mei voor de workshop ‘Start Your Style’.

Het woord ‘WORK shop’ mag je letterlijk nemen, want we gaan die dag heel actief aan de slag. We stellen  jouw unieke ‘Stijlboek’ samen waar je steeds op kan terugvallen en waarin je keer op keer je rode stijldraad  zal vinden. Na deze workshop heb je een klare kijk op jouw stijlidentiteit en ben je klaar om deze vol overtuiging  heel herkenbaar uit te dragen.
 
Datum: Zondag 22 mei
Tijd: van 10.00 tot 17.00
Locatie: Schoten/ Brasschaat
Deelname: 129 euro – incl. hapjes, drankjes, lunch en werkboek
Beperkt aantal deelnemers

Om je aan te melden, klik je hier

New York Fashion Week...Net iets anders

Onder het motto 'Iedereen is mooi'. Tijdens de show van FTL Moda AW15 (New York Fashion Week) defileerden valide modellen en minstens net zo knappe rolstoelgebruik(st)ers zij aan zij op de catwalk. Thema van de show was 'FTL LOVING YOU' en ontstond uit de samenwerking met het Italiaanse 'Fondazione Vertical', een organisatie die het onderzoek naar ruggenmergletsels steunt. Hartverwarmend ! foto: Dailymai

You can leave your hat onWie van jullie draagt wel eens een hoed ? Fedora, trilby, baret, flophoed of bolhoedje ? Met een hoed kan je je haar beschermen op een druilerige dag. Hij kan je redder in nood zijn bij een 'bad hair day'. Maar vooral: Een hoed kan je nog mooier maken en je een extra dosis uitstraling geven. Get inspired

MEHRABIAN MISBEGREPEN

Binnenkort start ik weer met mijn 5-delige lessenreeks 'Uitstraling & Energie' bij het Dakhuus.  Focus van deze cursus is om te leren wat het belang is van een goede universele en authentieke uitstraling en hier ook actief aan te werken.
 
Een van de topics die hier steeds wordt aangehaald, is de 'niet congruente communicatie' van Mehrabian.
 
Volgens mij is dit een van de meest misbegrepen en/of misgebruikte onderzoeken die er ooit geweest zijn :-)
 
Mehrabian onderzocht wat mensen geloven wanneer de communicatie niet congruent is, wat dus wil zeggen wanneer er verschillen zijn in de verbale en de non-verbale communicatie.
 
Om het simpel te zeggen: wanneer je lichaamstaal een ander verhaal vertelt dan je woorden.
 
In deze context :
 
7% gelooft wat er GEZEGD wordt
38 % gaat af op de INTONATIE
55% interpreteert de LICHAAMSTAAL
 
Spin-offs van deze resultaten zie je geregeld opduiken. Ik citeer:
 
'Mensen beoordelen u voor meer dan 90 % op uw uiterlijk'
 
'Mensen luiteren slechts voor 7% naar de boodschap die u brengt; de overige 93 % gaan ze af op uw uitstraling'
 
Is dit onjuist ?  Niet helemaal, maar wel wat kort door de bocht. 
 
De context van 'niet congruent' wordt namelijk over het hoofd gezien. 
 
Wanneer uw woorden hetzelfde verhaal vertellen als uw lichaamstaal, is het belang van de gesproken boodschap immers veel groter.
 
Zorgen dat je lichaamstaal je verhaal ondersteunt, en bij uitbreiding een algehele correcte afstemming tussen je innerlijk en je uiterlijk, is dus van het grootste belang.  Wanneer Binnen en Buiten in harmonie zijn, kom je geloofwaardiger over.  Je hebt dus minder woorden nodig om je boodschap kracht bij te zetten.
 
Ben je zelf vaak niet 100% zeker over hoe je met jouw uitstraling overkomt ?
Heb je vaak het gevoel 'uiterlijk, dat is mijn ding niet, ik heb andere prioriteiten dan hoe ik er uit zie ' ?  Voel je je soms niet lekker in je vel en maakt dit je onzeker, zodat het ook op je werk en in relaties vaak wat minder vlot loopt ?
Heb je geen idee met wat er bedoeld wordt met 'een authentieke uitstraling' ?
 
Ik kan je hierbij efficiënt helpen !
 
Wil je exclusieve aandacht om 1-op-1 aan jouw pijnpunt te werken ? Dan zal een make-over dag verhelderend voor je zijn !
 
Samen werken we doelgericht aan een uitstraling die durft accentueren wat JOU als persoon BIJZONDER maakt.
 
Hoe we dat aanpakken ?  Alvast een voorproefje hier
 
 
 
 
 
 
 
 

ZIN IN GROEN

Even persoonlijk: de laatste 3 maanden word ik als een magneet aangetrokken tot 'groen'.  Het begon met een groen & blauwe dekenjas, toen volgde de flessengroene broek, een dennengroene top, de zeeschuimgroene sjaal.
 
Paars was altijd mijn lievelingskleur en is dat nog steeds.  Als kind had ik thuis een pot verf: lavendel.  Mijn schommel, mijn step,...alles moest eraan geloven en mijn ouders vonden dat prima.  We waren immers in de 70's.
 
Ook nu ben ik niet 'ontrouw' aan mijn paars: visitekaartjes, logo, kleurrijke accenten voor de studio-inrichting...name it en het is paars, in al zijn schakeringen, maar met een lichte voorkeur voor lavendel.
 
Confronterend was het ook toen ik een drietal weken geleden een workshop 'Aurosoma' bijwoonde op het Congres voor Image Consultants.  De hele tijd zat ik te lonken naar dat ene flesje: diep flessengroen in combi met zacht salie.  Na afloop pikte ik mijn 4 lievelingen er uit, in volgorde van voorkeur.
 
Groen is de kleur van rust en kalmte, wat niet verwonderlijk is gezien ons oog door het groen in de natuur geconditionneerd is om dit als 'vertrouwd' en dus rustgevend te interpreteren.  Teken van een nieuwe fase- van innerlijke rust-in mijn leven ?  Ik ben benieuwd :-)
 
groene top: Tara Jarmon
groene jurk: See by Chloe
 
 

Maximale uitstraling in 10 seconden

 
 
Standing Meditation
 
Als imagocoach is het mijn werk om de visuele impact van mijn klanten te maximaliseren.  Ik begeleid hen hierbij vooral door een juiste belijning, stijlbeeld en kleurpalet te adviseren, telkens in harmonie met de werk- en privé omgeving, identiteit en morfologie. 
En dat werkt !  Maar: een juiste styling is niets waard als de 'attitude' belabberd' is.
Uitstraling = Styling x Attitude.
 
SMILE
 
Een mooie glimlach is naar mening dé belangrijkste styling-tool. 
Een oprechte glimlach, wel te verstaan. 
Het soort omhoogkrullen van de mondhoeken dat ontstaat vanuit een waarachtig gevoel
van dankbaarheid om wat je hebt en mag beleven, vanuit een innerlijke tevredenheid met het 'nu',
vanuit een gevoel van verbondenheid met de mensen die je omringen. 
 
HOUDING
 
Een mooie trotse houding maakt een wereld van verschil. Geen enkele look, hoe fantastisch gestyled of hoe duur ook, maakt indruk wanneer je lichaamshouding dit niet ondersteunt.  Tim Gunn (*) schreef hierover het volgende, en ik kan het niet mooier formuleren:
 
'Imagine a model skeleton hanging in a very chic laboratory.  The skeleton is held together by wires and a pole that travels from its base, through the cavity between the pelvic bones, along the spine, and up into the skull.  Try standing in front of a mirror and imagining yourself suspended in the same manner.  Yes, a bit macabre, but a helpful exercise nonetheless.  Does your pole travel gracefully up into your skull ?  Or does it poke out of your neck because your head juts forward ? '
 
Lichaamsoefeningen zoals Pilates kunnen een waardevolle hulp zijn bij het aannemen van een goede lichaamshouding omdat ze focussen op het opbouwen van kracht vanuit je 'powerhouse'. 
Je traint vooral de spieren die het dichtst bij het skelet liggen en zo wordt je lichaam beter gedragen.
 
 
OOGCONTACT
 
Het maken van oogcontact is een van de belangrijkste tools in non verbale communicatie.  Vaak ondervindt men dit als een precaire evenwichtsoefening.  Wat is een juist gedoseerd oogcontact, en wanneer wordt het 'staren' ?
Duidelijk is dat een te indringende blik vaak als agressief wordt ervaren, teveel wegkijken en nauwelijks oogcontact maken wordt dan weer geïnterpreteerd als een gebrek aan interesse.
In one-on-one conversaties wordt een aangehouden oogcontact van een vijftal seconden als aangenaam ervaren. Kijk tussendoor niet naar beneden, maar beweeg je ogen eerder opzij of omhoog, alsof je je iets herinnert.  Dit geeft de ander het gevoel dat je blijft luisteren en de interesse behoudt.  Ook focussen op de oogkleur van de ander geeft hem/haar een gevoel van oprechte interesse zonder dat het 'bedreigend' overkomt.
 
(*)  Tim Gunn - A guide to quality, taste & style - ISBN 978-0-8109-9284-9