MARANDICE -                 DRESS  TO  EXPRESS
RSS

Recente posts

Ken jij een Stijlstuiteraar?
Lentejassen
Welke outfit draag je best om te gaan solliciteren ?
Topstuk voor de eerste herfstdagen
Platte sandaaltjes...lange benen

Categorieën

Accessoires
Anneleen & Margaux
Beauty
Boekenwurm
garderobe Marandice
het zit vanbinnen
I like this !
kleuradvies Marandice
lifestyle
make-up advies Marandice
Personal Shopping
Professional
Shoes !
Styling
styling Marandice
Styling Tips
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

kleuradvies Marandice

Lentejassen


Het item dat vele dames zich als eerste aanschaffen voor het nieuwe seizoen is een jas. Voor de lente zijn luchtige vest-jassen, die je eventueel ook binnen aan kan als het wat frisser is,heel fijn om dragen. Vandaag enkele ideetjes voor dames die mooi zijn met de lichtere en koelere kleureigenschappen.

Boven van links naar rechts:
H&M - Steps - Esprit - Zara

Onder van links aar rechts
Asos - Asos - Zara - Esprit

La vie en rose


Roze...je bent er voor of niet.  Fuchsia, oudroze, Barbieroze, Megamindypink, zuurstok, koraalroze, zalmroze,...ook hier zijn er meer dan 50 shades. Welke vind jij mooi ? En welke nuance flatteert jou ? Welke kan je al dan niet inzetten op jouw werk ? Of past bij de facetten van jouw persoonlijkheid ? Hulp nodig om dit te weten te komen ? Ik help je graag tijdens een kleurencoaching.
Klik hier voor meer informatie over kleurencoaching.

poedertintenPoedertinten...zachte kleuren zoals een zoete marshmallow, een berijpte perzik, een beneveld bosje lavendel...Ze halen de allerzachtste kant in je naar boven ! Met deze nuances kom je benaderbaar, zelfs aaibaar, over.  Ideaal voor een relax weekendje dolce far niente.  Ik ben alvast fan !

Kleureninspiratie

Ben jij al gaan kijken naar de nieuwe herfstmode in de winkels ?  Het belooft een mooi gekleurd seizoen te worden.  Als het op kleureninspiratie aankomt, is Pantone dé toonzetter.  Elk seizoen voorspellen zij de trendkleuren en bieden een hoop ideetjes om deze mooi  te combineren.  Geniet je even mee ?


Hoe sensueel zijn 50 tinten grijs ?Zijn 50 tinten grijs in je kleding even sensueel als in het boek ? Natuurlijk is dit een gevalletje 'over kleuren en smaken'. Contrasten in prints en texturen komen mooi uit als je het bij 1 kleur houdt. Maar persoonlijk vind ik monochroom grijs wel een beetje saai. Voeg je zwart toe, dan krijg je al iets meer diepte. Een vleugje wit creëert een frisse toets. Helemaal spannend vind ik grijs in combinatie met geel of oranje. Wat zijn jullie ervaringen met grijs ? Ik hoor het graag via www.facebook.com/marandice

Personal Shopping met de winnaars van de 1° Marandice Facebook 'Like & Share' actie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vorige woensdag was het zo ver: Ik ging Personal shoppen met de winnaars van de 1° Marandice 'Like & Share' actie op Facebook.
 
Uit meer dan 300 mensen die de post van de Marandice actie op hun profielpagina gedeeld hadden, trok een onpartijdige hand de winnaar.
 
Maria Gommers was de gelukkige en zij kon op haar beurt iemand blij maken, want de Personal Shopping prijs was bedoeld als een gezellig uitje voor 2 personen.  Dochter Tanja mocht haar vergezellen.
 
Daags tervoren ging ik op basis van foto's en een intake-vragenlijst op verkenning uit.  Ik selecteerde, in functie van de gelegenheid, het budget en de stijlvoorkeuren van beide dames, een aantal items die ze mooi zouden kunnen combineren.
 
Op de shoppingdag zelf werden Maria en Tanja ontvangen bij Marandice te Schoten voor een intake 'topkleuren & topsilhouetten'. 
 
Zo bepaalden we samen welke tinten rood, groen, geel, blauw,...hun al krachtige uitstraling nog meer versterkten.
 
Nadien zochten we welke halslijnen, mouwen, prints, ....het best geschikt waren voor hun figuurtypes.  Elk figuurtype is mooi op haar eigen unieke manier.  Het komt er gewoon op aan je sterkste troeven flink in de verf te zetten en het oog af te leiden van de puntjes waar je zelf minder tevreden over bent.
 
Toen was het tijd voor het echte werk: Shopping in het Wijnegem Shopping Center.  We bezochten alle geselcteerde winkels, pasten alle outfits van de prescanning.  En toen kwam de moeilijkste opdracht: kiezen ! 
Welke outfits gingen mee naar huis ?
 
Beide dames wisten heel goed wat ze wilden, en dat is altijd een plus :-)
De foto's lichten alvast een tipje van de sluier op.
 
Wil jij ook tijd en geld besparen bij het shoppen ?
Wil je graag een kleerkast met items waarvan je 100% zeker weet dat ze fantastisch bij jou passen én die je veel zal dragen ?
Wil jij ook miskopen vermijden?
 
Ik help je graag ! 
 
 

animal prints: 3 tips voor een wow-factor

 
Animal prints: ze duiken elk seizoen onder de een of andere gedaante het modebeeld in.  Zijn het geen snakeskins, dan zijn het wel luipaarden, zebra's of giraffen. 
 
Voor muurbloempjes zijn deze prints niet bepaald geschikt, want opvallen doe je zeker.
 
Daarom is het belangrijk om de bal meteen juist te slaan.
 
Enkele weken geleden was ik op een vrijgezellenfeestje waar de bruid in spé werd omgetoverd tot Carmen van De Kampioenen.  Carmen is het schoolvoorbeeld van hoe animal-prints niet hoeven te zijn.  Haar prints zijn over the top, in nét de foute kleurschakerengen en in clowneske kleurcombinaties. 
 
Dus: hoe krijg je wel de wow-factor met deze prints ?
 
1. Ooit las ik het volgende en het is als een mantra blijven hangen:
When wearing animal prints, always buy a print with a pedigree.
Een printje van 'goeden huize', laat ons maar zeggen...
Inderdaad, de kans dat je een mooie print, met nét de juiste vormgeving en de juiste kleurschakering scoort, is veel hoger wanneer je gaat snuffelen in de collecties van Bluemarine, Dolce & Gabbana, Cavalli, Dior,...dan wanneer je je zoektocht beperkt tot de kraampjes op de wekelijkse markt :-)
 
2. Let op waar je de print draagt
Vele animal-prints hebben uitgesproken licht-donker contrasten (zoals zebra) of zijn zeer warm van ondertoon (luipaardprint, met warm geelbeige en donker chocoladebruin).  Als je bij voorbeeld een type bent dat net mooi is met lichte, gedempte kleurtjes, zal een zebrasjaal niet veel goeds voor je doen, hoe groot de liefde op het eerste zicht ook is. Ik spreek uit ervaring en heb ooit in een rush (of beter gezegd: een vlaag van verstandsverbijstering) op de Cavalli Collectie bij H&M een prachtige zijden sjaal met zebraprint gekocht.  Hij ligt nog steeds in de kast....ongedragen !  Als ik hem om doe, is het alsof de sjaal mij draagt en niet ik de sjaal.  Zoek dus naar de kleureigenschappen en kleurencombinaties die jouw intrinsieke schoonheid eer aandoen. 
 
3. Trop is teveel
Overdrijf niet met het aantal animal prints.  Zowel een top als schoenen in animal print is écht te veel. Hou de rest van je outfit simpel met effen,neutrale kleuren: beige, zwart, witivoor, zandkleur,.... Kies een kleurtje dat terugkomt in de print, dat geeft het oog rust.  Je wil 'leopardesk', niet clownesk.  Kijk maar naar de foto van Carine Roitfeld.  Als stijlicoon weet zij uiteraard de perfecte dosering te vinden.
 

Ik zie...ik zie....veel mooie kleurtjes !

 
De lente moet nog uit de startblokken schieten, maar Pantone toont ons nu al welke kleurtjes de volgende herfst het mooie weer gaan maken.
 
Wat is jouw favoriet ?  Ik ga zeker voor Acai !
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
PANTONE Fashion Color Report Fall 2013: Women's Color Palette
Executive Director of the Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, discusses the top colors for women in the PANTONE Fashion Color Report Fall 2013. Eiseman emphasizes how similar to the changing co...

KLEUREN COACHING

 
Gisteren had ik een boeiende sessie kleuren-coaching met een lieve dame.
 
Zij wilde meer kleur in haar garderobe en was resoluut: Dit jaar zou ze geen enkel bruin, grijs of zwart kledingstuk kopen !
 
Het werd een  leerrijke ontdekkingstocht waarin we met heel wat aspecten van haar leven rekening hielden.
 
Kleuren zijn pure energie: Elke kleur heeft zijn eigen frequentie en bij een kleuren coaching word je je bewust van deze energieën en de impact ervan. 
Impact op jezelf, maar ook op je omgeving.
 
Het mooist ben je met die kleuren die in harmonie zijn met de intrinsieke energie die jij als persoon in je hebt én met de energie van jouw persoonlijkheid.
 
Bij een integrale kleuren-coaching brengen we dus in kaart wie, waar en hoe iemand is.
 
Bij het 'hoe' kijken we naar de uiterlijke kenmerken, de mooie samenhang die er van nature is tussen iemands huid, haar en ogen.
 
Daaruit kwam naar voor dat deze dame vooral prachtig staat met lichte, gedempte kleuren.
 
Samen distilleerden we haar persoonlijke kleurenkaart met de tinten die haar het meest flatteerden, mooi gesorteerd op kleurgroep.  Dezelfde oefening maakten we ook voor de kleurnuances die ze vooral moest vermijden.
 
Simpel en duidelijk !  
 
Haar persoonlijke files nam ze meteen mee naar huis.
 
Toen kwam het leukste aspect aan bod: het combineren van haar topkleuren.
 
Eerst voerde ik een kleurcontrastanalyse bij haar uit.  Aan de hand daarvan bespraken we systemen van combinaties die voor haar het meest geschikt waren.
 
Ze was verrukt dat een analoog kleurcontrast voor haar een van de beste keuzes was.  Het meest houdt ze van kleuren die harmonieus in elkaar overgaan.
 
Vervolgens zochten we samen naar prachtige combinaties binnen haar palet van topkleuren, waarbij ik haar vooral zelf veel suggesties liet aanbrengen: welke kleurcombinatie voor de outfit die ze volgende maand gaat dragen voor het huwelijk van haar zoon, welke voor de nieuwe bloes, sjaal en jas die op haar verlanglijstje staan ?
 
Ook dit noteerden we allemaal zeer uitgebreid in haar werkboek en illustreerden we met foto's die we maakten van haar topcombinaties.
 
Toen we eenmaal wisten welke kleuren het best resoneerden met de uiterlijke energie van deze dame, gingen we kijken naar haar kleurvoorkeuren.
 
Uit deze analyse kwam naar voor dat zij een voorkeur had voor lichte, felle kleuren. 
 
Het feit dat ze zich overwegend tot lichte kleuren aangetrokken voelde, was perfect te rijmen met haar belangrijkste biologische kleureigenschap. 
 
Maar: Deze dame is het mooist met kleurtjes die zowel licht als gedempt zijn, terwijl ze intuïtief een voorkeur heeft voor de  fellere varianten. 
 
Samen zochten we uit op welke manier ze deze fellere kleurtjes kon integreren in haar outfit zonder de mooie harmonie te verstoren.  Het werd een boeiende denkoefening, waarbij we tot een aantal prachtige oplossingen kwamen, die we meteen visueel vastlegden.
 
Gewapend met een overzichtelijk en uiterst persoonlijk lookbook ,waarin alle bevindingen van de kleuren-coaching waren opgenomen, keerde ze huiswaarts. 
 
Bij de volgende shopping kijken we naar alle kleuren van de regenboog, maar geen grijs, zwart en bruin...  Do we have a deal ?
 
Wil jij ook meer kleur in je kast ?  Ontdek hier hoe dit ook voor jou mogelijk is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jassen-tijd

 
De Temperaturen hebben weer een flinke duik genomen !  Tijd voor heerlijk warme jassen.  Deze herfst zijn er zoveel kleurrijke exemplaren in de winkelrekken te vinden, dat het haast misdadig zou zijn om te kiezen voor donkerbruin of zwart.  Hoeveel vrolijker worden de donkere dagen als er wat meer kleur op straat te bespeuren valt.
 
Kiezen voor een kleurrijke jas impliceert wel dat je de bal juist moet slaan.  Voor een jas is het zeer belangrijk dat deze aangepast is aan je kleurdominantie.  Ben je bijvoorbeeld een koel helder type, ga dan voor kobaltblauw of fuchsia, maar ga in een grote bocht weg van de camelkleurige of oranje exemplaren.
 
Ook belangrijk is dat je de jas met veel kledingstukken kan combineren.  Het is immers niet de bedoeling dat je bij elke outfit een bijpassende jas koopt.  Wie bij het shoppen rekening houdt met haar persoonlijke kleureigenschappen- en combinaties, zal ervaren dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn als je werkt  met kleurcapsules, een vaardigheid die ik aanleer in de sessies colour- coaching
 
foto's:
 
Dit is een van mijn favoriete blogsites.  Creatieve, originele outfits van een Italiaanse top-blogster !
oranje jas: Akris bij www.stylebop.com